Del

Tine Jørgensen på talerstolen til generalforsamlingen 2014. Foto Jakob Boserup

Tine Jørgensen: Jeg er meget stolt
26.11.2014

Bibliotekarforbundets formand fra 1. januar 2015 hedder Tine Jørgensen. 769 medlemmer satte deres kryds ved den 33-årige formandskandidat, der i dag arbejder som projektleder i IBM.

Søren Kløjgaard: Det var meget tæt løb
26.11.2014

Nuværende formand for Bibliotekarforbundet fik 760 stemmer, da medlemmerne valgte ny formand fra 1. januar 2015. Det var ni færre end Tine Jørgensen, og dermed takker Søren Kløjgaard ved årsskiftet af som formand.

Fagligt landsmøde styrker fællesskabet
25.11.2014

»Bibliotekaren lever i bedste velgående, selv om der lukkes biblioteker landet over!« Sådan lyder en kommentar fra en deltager i evalueringen af Fagligt landsmøde, hvor gevinsten ved det faglige fællesskab og erfaringsudveksling med kollegerne fremhæves.

Glæde over aftale om eReolen
25.11.2014

Der er stor tilfredshed med, at det er lykkedes at forhandle en aftale om eReolen på plads, for det vil igen sikre borgerne adgang til de populære titler.

Så kom aftalen om eReolen endelig
25.11.2014

Fra januar kan eReolen igen låne de mest populære digitale titler ud. Modellen bliver en licensmodel.

 

Det, du skal vide om dit cv

Når en arbejdsgiver får 200 ansøgninger til et enkelt job, er det ofte cv’et, der bliver kigget på først. Dermed afgør det, om din ansøgning overhovedet bliver læst. Vi har spurgt tre arbejdsgivere, hvordan du laver det bedste cv.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Klassefighten - En dyst i læsning

26.11.2014

Hvordan får man folkeskoleeleverne til at læse mere i deres sommerferie, uden ”tvang” eller sure formaninger? Varde Bibliotek forsøger med fest og kampgejst i en stor læsedyst, som breder sig over hele Varde kommune.

MIX - Åben en digital verden omkring gode børnebøger

21.11.2014

MIX er en mobilportal til børnebibliotekets vifte af viden og litteratur, og tilbyder inspiration og overraskelser ved at scanne en QR-kode på udvalgte bøger. MIX-projektet er resultatet af et samarbejde mellem Greve, Hvidovre og Køge Biblioteker, og grundidéen er at gøre læsning mere sjov og benytte de gadgets, børn bruger hele tiden – smartphones og tablets. Læs mere om projektet i denne artikel.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Det professionelle biblioteksværtskab ved Aalborg Bibliotekerne

27.10.2014

I Perspektiv nummer 8, 2014 kunne vi læse om tiltagene på Tårnby Bibliotek, hvor de arbejder med bl.a. opsøgende betjening, stående frontpersonale m.v. I det følgende kan I få et indblik, i hvordan vi i Aalborg Bibliotekerne I snart fire år har arbejdet målrettet med værtskab i form af bl.a. uniformering, floorwalking, målrettet uopfordret formidling, briefing og debriefing af vagthold, standard ved indmeldelser, en generel service standard samt Mystery shopping som målemetode på både det individuelle og organisatoriske niveau. Det vigtigste er dog den kontinuerlige italesættelse af de daglige dilemmaer, der sikrer det fortsatte fokus på det gode værtskab hver eneste dag og i betjeningen af hver eneste gæst. Det professionelle biblioteksværtskab er både personlig adfærd og faglighed.

Dyt, dyt ska’ vi byt’? - Erfaringer fra jobrokade

21.10.2014

Når flere veletablerede afdelinger skal sammenlægges, kan det godt gå hen og blive en kaotisk oplevelse. I 2016 skal University College Lillebælts uddannelser i Odense samles i et fælles campusbibliotek. Det får betydning for arbejdsgangene på biblioteket samt for personalet, der nu skal indgå i en helt ny hverdag med flere kollegaer og nye arbejdsopgaver. For at imødekomme disse strukturændringer og give bibliotekspersonalet en bedre forståelse af hinanden inden sammenlægningen, blev det besluttet at sende personalet i jobrotation mellem de nuværende afdelinger. Dette skal ses som et led i at tage ’de værste problematikker’ i opløbet, samt give mulighed for at skabe nye ideer til udformningen af det nye campusbibliotek. Den første jobrokade fandt sted i maj 2014.