Del
17,5 millioner til 49 nye biblioteksprojekter
28.01.2015

Der er blevet delt penge ud til 49 projekter på landets biblioteker fra Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

Bedre kommunikation i mindre teams
27.01.2015

Hvis et team bliver for stort, mister det sin effektivitet, fordi der bliver brugt unødigt meget tid på intern kommunikation, og det går ud over produktiviteten. 

Bibliotekarforbundets bestyrelse har valgt næstformand og forretningsudvalg
27.01.2015

Bibliotekarforbundets nyvalgte bestyrelse for 2015 og 2016 har konstitueret sig på sit første bestyrelsesmøde. Ny næstformand er Jette Fugl.

Bibliotekerne øger børns læsefærdigheder og dermed chancen for, at børnene på sigt gennemfører en uddannelse. Arkivfoto: Jakob Boserup

Folkebibliotekerne er en god forretning
20.01.2015

Vi vidste det godt - folkebibliotekerne er en god forretning. Ny analyse viser, at gevinsten for samfundet er på 2 milliarder.

Nyuddannede ledige påvirker økonomien
20.01.2015

Når dimittender er mere end et halvt år om at finde beskæftigelse, påvirker det den enkeltes lønudvikling og forringer samfundets gevinst ved at uddanne sine borgere.

I Esbjerg rækker biblioteket ind i pædagoguddannelsen
14.01.2015

På pædagoguddannelsen i Esbjerg er viden om børnelitteratur og biblioteket kommet på skemaet via et samarbejde mellem biblioteket, UC Syddanmark og daginstitutionerne. 

Design biblioteket ud fra brugerne
14.01.2015

Aarhus Kommunes Biblioteker, det internationale designbureau IDEO og Chicago Public Libraries har udviklet en række redskaber, der skal gøre det lettere at skabe services, oplevelser og indretning, der taler direkte til brugernes behov. 

 

Sig nej til forandringer

Tag nejhatten på. Sig fra over for forandringer. Og lad være med at gå til møder, hvis de forhindrer dig i at udføre dit arbejde. Det er nogle af rådene fra professor i psykologi Svend Brinkmann, der i efteråret udkom med bogen Stå fast – et opgør med tidens udviklingstvang.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Digital guide: Skab engagerende formidling med gamification

16.01.2015

Elementer fra spilverdenen puster liv i biblioteksformidlingen. Hjørring Bibliotekerne, Guldborgsund-bibliotekerne og Aarhus Kommunes Biblioteker har i et fælles projekt (2013-2015) støttet af Kulturstyrelsen været på opdagelse i spilverdenen for at afsøge gamification-potentialet i biblioteks- og kulturformidling, både som et praktisk og strategisk som strategisk redskab. Resultaterne er samlet i en ny digital guide, der indeholder masser af input og inspiration til, hvordan du kan bruge gamification i den daglige kulturformidling. Guiden sendes ud på mail til alle interesserede i et forløb over syv uger.

Besøg af vild, klog og dyb leg

15.01.2015

I et hjørne svinger en dreng sig på en gynge i et stillads. Længere inde i rummet lyder der dæmpede stemmer fra en skovhule. Ovre mod skrankerne leger far og søn med en høj puttekasse. Sådan cirka har lege udfoldet sig i efteråret på Hinnerup - og Kolding biblioteker. Det er Børnekulissens sanse-udstilling ”Hist & Her”, der har været på besøg. Læs hvad bibliotekarer i Hinnerup og Kolding oplever at udstillinger som ”Hist og Her” kan: forandre rummet, indbyde til nye lege, bryde hverdagen for børn og voksne og være en del af et dannelsesprojekt.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Litteratur på farten – hvor du mindst venter det

12.01.2015

I efteråret 2014 sendte Aalborg Bibliotekerne to bogcaféhold med forfatter, musiker og fortællere på turné i Region Nordjylland til så vidt forskellige steder som byrådssale, McDonald´s og en motorcykelklub. Projektet blev til i et samarbejde mellem alle de nordjyske biblioteker og Region Nordjyllands Kulturpulje KulturKANten. Formålet var at formidle litteratur på en ny og anderledes måde – på steder, hvor man mindst venter det - ud til en større del af borgerne end dem, der sædvanligvis benytter bibliotekernes kulturelle tilbud og aktiviteter. Temaerne var Magten og Tilbageblik - groft sagt et specielt henvendt til mænd og et der appellerer bredt. Med os havde vi Kurt Kragh, tidligere chef i Rejseholdet og Jens Blendstrup, der læste højt fra sine Luskefisefortællinger.

Bibliotekerne og Charlie Hebdo

12.01.2015

Der var kun få reaktioner i bibliotekernes facebook på terrorren i Frankrig. Ud af 25 facebookprofiler var der kun fire biblioteker, der i dagene efter markerede attentaterne.