Del
Spørgsmål om materialekendskab og løn til formandskandidaterne
28.10.2014

Et sjællandsk medlem stiller i denne uge to spørgsmål til formandskandidaterne. Det handler både om materialekendskab og løn. Læs Søren Kløjgaard og Tine Jørgensens svar her.

BF mangler fokus på ledere
28.10.2014

Jeg kan ikke se lederne og mellemledere repræsenteret i Princip og Arbejdsprogrammet for 2015 og 2016, sagde nationalbibliotekschef og tidligere formand for Bibliotekarforbundet, Pernille Drost, da hun gik på talerstolen på årets generalforsamling den. 25. oktober i Nyborg.

Bibliotekarforbundets nuværende næstformand Tine Jørgensen og formand Søren Kløjgaard ønsker begge at være forbundets formand i 2015 og 2016. Foto: Jakob Boserup

15 kandidater til hovedbestyrelsen – og 2 formandskandidater
27.10.2014

Bibliotekarforbundets generalforsamling den 25. oktober var sidste chance for at melde sit kandidatur til Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse.

Generalforsamlingen enten godkendte eller stemte om otte ændringer i Princip og Arbejdsprogrammet for 2015 og 2016. Foto: Jakob Boserup

Ivrig debat på BF's generalforsamling
27.10.2014

Generalforsamlingen vedtog Princip og Arbejdsprogrammet for 2015 og 2016, men først efter en lang debat, hvor flere kritiserede programmet for at være for ukonkret.

Karen Siercke og Marianne Vindelev Sæderup opfordrede i deres takketale til, at bibliotekerne arbejder med og inddrager dem, de kalder de-små-kreative-aktører. Foto Jakob Boserup.

Del Din Viden-pris til formidlingsprojekt for unge
27.10.2014

Karen Siercke, Hyggefactory og Marianne Vindelev Sæderup, Biblioteket Frederiksberg modtog den 25. oktober Del Din Viden-prisen for deres artikel om projektet Ung-til-Ung-formidling.

Lær mere om at skabe læselyst
23.10.2014

7. november holder ph.d. Stine Reinholdt Hansen oplæg på BogForum i Bella Center om børns lyst til at lære og til at læse. Det kan nemlig tænkes anderledes, mener hun.

 

Det, du skal vide om dit cv

Når en arbejdsgiver får 200 ansøgninger til et enkelt job, er det ofte cv’et, der bliver kigget på først. Dermed afgør det, om din ansøgning overhovedet bliver læst. Vi har spurgt tre arbejdsgivere, hvordan du laver det bedste cv.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Det professionelle biblioteksværtskab ved Aalborg Bibliotekerne

27.10.2014

I Perspektiv nummer 8, 2014 kunne vi læse om tiltagene på Tårnby Bibliotek, hvor de arbejder med bl.a. opsøgende betjening, stående frontpersonale m.v. I det følgende kan I få et indblik, i hvordan vi i Aalborg Bibliotekerne I snart fire år har arbejdet målrettet med værtskab i form af bl.a. uniformering, floorwalking, målrettet uopfordret formidling, briefing og debriefing af vagthold, standard ved indmeldelser, en generel service standard samt Mystery shopping som målemetode på både det individuelle og organisatoriske niveau. Det vigtigste er dog den kontinuerlige italesættelse af de daglige dilemmaer, der sikrer det fortsatte fokus på det gode værtskab hver eneste dag og i betjeningen af hver eneste gæst. Det professionelle biblioteksværtskab er både personlig adfærd og faglighed.

Dyt, dyt ska’ vi byt’? - Erfaringer fra jobrokade

21.10.2014

Når flere veletablerede afdelinger skal sammenlægges, kan det godt gå hen og blive en kaotisk oplevelse. I 2016 skal University College Lillebælts uddannelser i Odense samles i et fælles campusbibliotek. Det får betydning for arbejdsgangene på biblioteket samt for personalet, der nu skal indgå i en helt ny hverdag med flere kollegaer og nye arbejdsopgaver. For at imødekomme disse strukturændringer og give bibliotekspersonalet en bedre forståelse af hinanden inden sammenlægningen, blev det besluttet at sende personalet i jobrotation mellem de nuværende afdelinger. Dette skal ses som et led i at tage ’de værste problematikker’ i opløbet, samt give mulighed for at skabe nye ideer til udformningen af det nye campusbibliotek. Den første jobrokade fandt sted i maj 2014.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Reportage fra en (indskudt) hverdag på biblioteket

01.10.2014

Man forventer ikke at blive mødt af stavefejl på et bibliotek, men fra september til december 2014 vil det netop være tilfældet på Frederiksberg Hovedbibliotek. Her har billedkunstner Gudrun Hasle skabt installationen Indskut Værdag særligt til biblioteksrummet. Her er nogle af kategoriseringskiltene med emneord blevet skiftet ud med Gudrun Hasles sætninger, så i stedet for f.eks. biografi eller samfundsforhold står der nu ”jeg smilger når jeg er navøs” og ”jeg skal være klåv”.Udstillingen med de mange stavefejl skulle gerne være med til at bryde ind i lånernes vante brug af biblioteket og give dem en oplevelse af, hvor svært det egentlig er at læse som ordblind.

Machine learning og metadataskabelse

01.10.2014

Perspektiverne i machine learning på det bibliografiske område rækker langt ud over en evt. rationaliseringsgevinst. De foreløbige resultater af et projekt på DBC tyder på, at samspillet mellem mennesker og maskiner kan give mere præcise, uddybende og konsistente metadata.