Del
Er terrorlovgivningen gået for vidt?
02.09.2014

Regeringen nedsætter nu en kommission, der skal se på, om vores terrorlovgivning bryder med retssikkerheden.

Kan en e-bog være brugt?
01.09.2014

Hollandske forlag fik ikke overbevist den hollandske domstol om, at den skulle lukke et website, der handler med brugte e-bøger. Debatten om, hvad e-bogen er for en størrelse fortsætter både i Danmark og resten af verden.

Søndagsåbent med frivillige
27.08.2014

I Holbæk vil biblioteket gerne kunne holde åbent om søndagen, men siden 2010 har pengene ikke rakt til det. Nu genåbner biblioteket om søndagen ved hjælp fra frivillige. Perspektiv har spurgt biblioteksleder Bjørn Ulrik Larsen om baggrunden for den beslutning.

Nordic Game Day – sætter fokus på det spil kan
26.08.2014

Spil skaber fællesskab, oplevelser og er kulturbærende på lige fod med andre materialer i biblioteket. Det er budskabet med Nordic Game Day den 15. november, hvor alle nordiske biblioteker inviteres til at slå et fælles slag for spil i alle afskygninger.

 

Skolereformen kalder på bibliotekarer

Tillykke. Der er i høj grad brug for bibliotekarernes kompetencer i den nye folkeskolereform.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

LEGO, leg og læring

18.08.2014

I foråret 2014 afholdte Aalborg Bibliotekerne en række LEGO-workshops på flere af vores biblioteker. Dette har påkaldt sig opmærksomhed fra biblioteker rundt omkring i landet. Vi deler her vores viden og erfaring om projektet, og håber på at inspirere andre biblioteker.

Bogbidder – Digital litteraturformidling for alle

08.08.2014

Digital formidling er et område, der for biblioteker og andre litteraturformidlere vil blive mere og mere centralt som følge af tidens forandringer. Åbne biblioteker og e-materialer ændrer på informationsbehov og -adfærd hos brugere af biblioteker, såvel som hos bibliotekspersonalet. Sideløbende vokser mængde af tilgængelige titler og materialer. Med det in mente, er digitale formidlingsværktøjer vigtigere end nogensinde før, for at kunne formidle den gode læseoplevelse og litteratur i det hele taget. Bogbidder er et digitalt formidlingsværktøj, der nærmest er som skabt til de nye tider.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Sprogfitness – leg, samarbejde og læring

08.08.2014

Solens første stråler bader Kildeparken i et blødt lys, som brydes af de hundrede år gamle bøgetræer. Ikke en vind rører sig og duggen fordamper stille fra de store græsplæner. Stiens grus knaser under fødderne som den eneste lyd og det kan være svært at forestille sig, at parken om ganske få timer er fyldt til bristepunktet med 2600 entusiastiske børn og pædagoger. Den smukke, gamle park i centrum af Aalborg danner denne solbeskinnede majdag ramme om det første Sprogfitness-arrangement – og det er en flok spændte medarbejdere fra Aalborg Bibliotekerne, der tropper op denne tidlige morgen for at pynte parken med flag, bannere og godt humør.

Popup Biblioteket - biblioteket er poppet op i Odense C

26.07.2014

I Odense er den store trafikåre gennem byen, Thomas B Thriges gade netop blevet lukket og lige dér overfor den store røde infoboks, som er stillet op i forbindelse med TBT lukningen, er biblioteket poppet op. Lørdag d. 5. juli fik Odense et sommer popup bibliotek, som har åbent i det store og hele samtidig med butikkerne – i hele juli og august måned. Popup Biblioteket er tænkt som et afslappet sted - det er indrettet med meget få midler i en urban stil med møbler lavet af paller, samt de forhåndenværende møbler. Der er planlagt en masse aktiviteter i Popup Biblioteket henover sommeren - grafisk værksted, værksted for børn, jazztrio, negleworkshop med litterære negle mm. Der er ca 100 besøgende om dagen i popup biblioteket og alle har taget meget positivt imod projektet.