Del

Rachel Röst er børnebogsforfatter og cand. mag. i litteraturvidenskab. I marts 2014 fik hun Benny Andersens børnepris for sit arbejde med Læs for Livet. Nu har hun også modtaget BØFA-prisen.

BØFA uddeler pris til projektet Læs for livet
01.10.2014

BØFA-prisen er i år gået til Rachel Röst, der er idekvinden og initiativtager til projektet Læs for livet.

1,5 milliarder euro til kultur frem til 2020
26.09.2014

Danske biblioteker skal byde ind på de halvanden milliard euro, som EU har afsat til kultur- og medieområdet frem til 2020, opfordrer Kulturstyrelsen. 

Flere studerende klar på digitalt studiemateriale
24.09.2014

Hver fjerde studerende foretrækker nu digitalt studiemateriale, viser en ny undersøgelse.

Ny formand for DFFU
23.09.2014

Bertil Dorch, bibliotekschef for Syddansk Universitetsbibliotek i Odense, overtager formandsposten i Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker (DFFU) efter Michael Cotta-Schønberg.

 

Skolereformen kalder på bibliotekarer

Tillykke. Der er i høj grad brug for bibliotekarernes kompetencer i den nye folkeskolereform.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Reportage fra en (indskudt) hverdag på biblioteket

01.10.2014

Man forventer ikke at blive mødt af stavefejl på et bibliotek, men fra september til december 2014 vil det netop være tilfældet på Frederiksberg Hovedbibliotek. Her har billedkunstner Gudrun Hasle skabt installationen Indskut Værdag særligt til biblioteksrummet. Her er nogle af kategoriseringskiltene med emneord blevet skiftet ud med Gudrun Hasles sætninger, så i stedet for f.eks. biografi eller samfundsforhold står der nu ”jeg smilger når jeg er navøs” og ”jeg skal være klåv”.Udstillingen med de mange stavefejl skulle gerne være med til at bryde ind i lånernes vante brug af biblioteket og give dem en oplevelse af, hvor svært det egentlig er at læse som ordblind.

Machine learning og metadataskabelse

01.10.2014

Perspektiverne i machine learning på det bibliografiske område rækker langt ud over en evt. rationaliseringsgevinst. De foreløbige resultater af et projekt på DBC tyder på, at samspillet mellem mennesker og maskiner kan give mere præcise, uddybende og konsistente metadata.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Ledig med beskæftigelse

30.09.2014

Tiden som ledig behøver ikke kun bestå af hundredevis af ansøgninger, praktikker og anden form for beskæftigelse som er anbefalet som karrierefremmende af jobcenteret, a-kassen og fagforeningen. Det er altid en fordel at jagte det der har mest interesse og forsøge at se alternative muligheder for beskæftigelse i ledighedsperioden.

Tekster til tiden

23.09.2014

Fire danske sangskrivere i samtale med fire litteraturforskere.