Del
Spørgsmål om jobskabelse til formandskandidaterne
21.10.2014

Hvordan får vi gjort medlemmernes kompetencer synlige uden for de traditionelle arbejdsområder for på den måde at skabe nye arbejdspladser? Og hvilke nye områder anser I for vigtigst at fokusere på for at skabe flere jobmuligheder til medlemmerne?

Sådan lyder spørgsmålene fra et medlem til Bibliotekarforbundets formandskandidater Søren Kløjgaard, formand i Bibliotekarforbundet, og Tine Jørgensen, næstformand i Bibliotekarforbundet. Læs deres svar her.

Mærkning af børnebøger en dårlig ide
20.10.2014

Efteråret er til hyggelæsning. Men hvad hvis børnebogen nu pludselig rummer død og sorg? Tankerne om en mærkningsordning til børnebøger har sat gang i en spændende debat.

Frivilligespørgsmål til formandskandidaterne
14.10.2014

Hvordan inddrager vi de frivillige, så det sker på deres betingelser og ikke som en erstatning for os?

Sådan lyder et spørgsmål fra en sjællandsk folkebibliotekar til de to formandskandidater, nuværende formand Søren Kløjgaard og næstformand Tine Jørgensen.

Hvad vil du gøre ved presset på vores faglighed?
08.10.2014

Hvad skal vi gøre ved, at vores faglighed bliver undermineret, når man eksempelvis lader HK-personale og bibliotekarer dele opgaverne fra en fælles betjeningsø?
Sådan lød et spørgsmål fra et af hovedstadsområdets folkebibliotekarer til et debatmøde mandag den 6. oktober med de to formandskandidater Søren Kløjgaard, formand for Bibliotekarforbundet, og Tine Jørgensen, næstformand i Bibliotekarforbundet.

Hvem løber med Del Din Viden-prisen 2014?
07.10.2014

Fire artikler er nomineret til Del Din Viden-prisen, der uddeles på Bibliotekarforbundets generalforsamling og Fagligt landsmøde lørdag den 25. oktober. Prisvinderen modtager en check på 5.000 kroner.

 

Skolereformen kalder på bibliotekarer

Tillykke. Der er i høj grad brug for bibliotekarernes kompetencer i den nye folkeskolereform.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Reportage fra en (indskudt) hverdag på biblioteket

01.10.2014

Man forventer ikke at blive mødt af stavefejl på et bibliotek, men fra september til december 2014 vil det netop være tilfældet på Frederiksberg Hovedbibliotek. Her har billedkunstner Gudrun Hasle skabt installationen Indskut Værdag særligt til biblioteksrummet. Her er nogle af kategoriseringskiltene med emneord blevet skiftet ud med Gudrun Hasles sætninger, så i stedet for f.eks. biografi eller samfundsforhold står der nu ”jeg smilger når jeg er navøs” og ”jeg skal være klåv”.Udstillingen med de mange stavefejl skulle gerne være med til at bryde ind i lånernes vante brug af biblioteket og give dem en oplevelse af, hvor svært det egentlig er at læse som ordblind.

Machine learning og metadataskabelse

01.10.2014

Perspektiverne i machine learning på det bibliografiske område rækker langt ud over en evt. rationaliseringsgevinst. De foreløbige resultater af et projekt på DBC tyder på, at samspillet mellem mennesker og maskiner kan give mere præcise, uddybende og konsistente metadata.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Ledig med beskæftigelse

30.09.2014

Tiden som ledig behøver ikke kun bestå af hundredevis af ansøgninger, praktikker og anden form for beskæftigelse som er anbefalet som karrierefremmende af jobcenteret, a-kassen og fagforeningen. Det er altid en fordel at jagte det der har mest interesse og forsøge at se alternative muligheder for beskæftigelse i ledighedsperioden.

Tekster til tiden

23.09.2014

Fire danske sangskrivere i samtale med fire litteraturforskere.