Del
Fagligt landsmøde styrker fællesskabet
25.11.2014

»Bibliotekaren lever i bedste velgående, selv om der lukkes biblioteker landet over!« Sådan lyder en kommentar fra en deltager i evalueringen af Fagligt landsmøde, hvor gevinsten ved det faglige fællesskab og erfaringsudveksling med kollegerne fremhæves.

Glæde over aftale om eReolen
25.11.2014

Der er stor tilfredshed med, at det er lykkedes at forhandle en aftale om eReolen på plads, for det vil igen sikre borgerne adgang til de populære titler.

Så kom aftalen om eReolen endelig
25.11.2014

Fra januar kan eReolen igen låne de mest populære digitale titler ud. Modellen bliver en licensmodel.

Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse er på valg. Du kan nå at stemme indtil i morgen, men din stemme skal afgives inden klokken 12. Foto: Jakob Boserup

Husk at bruge din stemme
24.11.2014

Hvem skal sidde i Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse i 2015 og 2016? Og hvem skal være bibliotekarernes formand? 

Antallet af børn der læser af lyst er steget inden for de seneste ti år. Arkivfoto: Jakob Boserup

Flere børn læser i fritiden
24.11.2014

De sidste ti års fokus på børn og læsning i folkeskolen har øget andelen af børn, der læser af lyst viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet.

De norske unge bruger ikke biblioteket
19.11.2014

En norsk undersøgelse viser, at de unge ikke tænker på biblioteket eller bibliotekaren, når de skal have hjælp til at løse skoleopgaverne.

Bibliotekarforbundets nuværende næstformand Tine Jørgensen og formand Søren Kløjgaard ønsker begge at være forbundets formand i 2015 og 2016. Foto: Jakob Boserup

15 kandidater til hovedbestyrelsen – og 2 formandskandidater
27.10.2014

Bibliotekarforbundets generalforsamling den 25. oktober var sidste chance for at melde sit kandidatur til Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse.

 

Det, du skal vide om dit cv

Når en arbejdsgiver får 200 ansøgninger til et enkelt job, er det ofte cv’et, der bliver kigget på først. Dermed afgør det, om din ansøgning overhovedet bliver læst. Vi har spurgt tre arbejdsgivere, hvordan du laver det bedste cv.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

MIX - Åben en digital verden omkring gode børnebøger

21.11.2014

MIX er en mobilportal til børnebibliotekets vifte af viden og litteratur, og tilbyder inspiration og overraskelser ved at scanne en QR-kode på udvalgte bøger. MIX-projektet er resultatet af et samarbejde mellem Greve, Hvidovre og Køge Biblioteker, og grundidéen er at gøre læsning mere sjov og benytte de gadgets, børn bruger hele tiden – smartphones og tablets. Læs mere om projektet i denne artikel.

Det professionelle biblioteksværtskab ved Aalborg Bibliotekerne

27.10.2014

I Perspektiv nummer 8, 2014 kunne vi læse om tiltagene på Tårnby Bibliotek, hvor de arbejder med bl.a. opsøgende betjening, stående frontpersonale m.v. I det følgende kan I få et indblik, i hvordan vi i Aalborg Bibliotekerne I snart fire år har arbejdet målrettet med værtskab i form af bl.a. uniformering, floorwalking, målrettet uopfordret formidling, briefing og debriefing af vagthold, standard ved indmeldelser, en generel service standard samt Mystery shopping som målemetode på både det individuelle og organisatoriske niveau. Det vigtigste er dog den kontinuerlige italesættelse af de daglige dilemmaer, der sikrer det fortsatte fokus på det gode værtskab hver eneste dag og i betjeningen af hver eneste gæst. Det professionelle biblioteksværtskab er både personlig adfærd og faglighed.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Dyt, dyt ska’ vi byt’? - Erfaringer fra jobrokade

21.10.2014

Når flere veletablerede afdelinger skal sammenlægges, kan det godt gå hen og blive en kaotisk oplevelse. I 2016 skal University College Lillebælts uddannelser i Odense samles i et fælles campusbibliotek. Det får betydning for arbejdsgangene på biblioteket samt for personalet, der nu skal indgå i en helt ny hverdag med flere kollegaer og nye arbejdsopgaver. For at imødekomme disse strukturændringer og give bibliotekspersonalet en bedre forståelse af hinanden inden sammenlægningen, blev det besluttet at sende personalet i jobrotation mellem de nuværende afdelinger. Dette skal ses som et led i at tage ’de værste problematikker’ i opløbet, samt give mulighed for at skabe nye ideer til udformningen af det nye campusbibliotek. Den første jobrokade fandt sted i maj 2014.

Reportage fra en (indskudt) hverdag på biblioteket

01.10.2014

Man forventer ikke at blive mødt af stavefejl på et bibliotek, men fra september til december 2014 vil det netop være tilfældet på Frederiksberg Hovedbibliotek. Her har billedkunstner Gudrun Hasle skabt installationen Indskut Værdag særligt til biblioteksrummet. Her er nogle af kategoriseringskiltene med emneord blevet skiftet ud med Gudrun Hasles sætninger, så i stedet for f.eks. biografi eller samfundsforhold står der nu ”jeg smilger når jeg er navøs” og ”jeg skal være klåv”.Udstillingen med de mange stavefejl skulle gerne være med til at bryde ind i lånernes vante brug af biblioteket og give dem en oplevelse af, hvor svært det egentlig er at læse som ordblind.