Del
Lyst til bøger før skole
17.09.2014

Holbæk hovedbibliotek er gået sammen med børnehaver, en lokal boghandel og et forlag for at give børnehavebørn lyst til bøger og læring før skolestart.

Kulturstyrelsen skal have ny direktør
11.09.2014

Anne Mette Rahbæk stopper som direktør i Kulturstyrelsen.

Ny formidlingspris til bibliotekerne fra kulturministeren
04.09.2014

Der var ros fra kulturministeren til bibliotekarerne for det arbejde, de gør, for at formidle og skabe læselyst, da hun talte på netværksseminaret for kampagnen Danmark Læser den 3. september i Middelfart. Nu har hun indstiftet en formidlingspris til bibliotekerne.

Lynpulje til læselystprojekter
04.09.2014

Kulturminister Marianne Jelved har fundet en ekstra pose penge, som kommunerne kan søge over efteråret. Kravet til projekter er, at de skal få flere til at læse. 

Den endelige aftale om eReolen nærmer sig
03.09.2014

Forhandlingerne omkring eReolen ender sandsynligvis med en aftale i løbet af en måned.

Guidelines til onlineadfærd for børn og unge
03.09.2014

IFLA har udsendt fire grundregler, som alle børn og unge skal kende for at begå sig sikkert på nettet.

 

Skolereformen kalder på bibliotekarer

Tillykke. Der er i høj grad brug for bibliotekarernes kompetencer i den nye folkeskolereform.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

De travle familier læser!

02.09.2014

Kulturministeren søsatte projekt ”Danmark læser”(2014) i forsøg på at motivere flere læsere efter kulturvaneundersøgelsen (2012) viste, at 40 % af danskerne aldrig eller kun sjældent læser skønlitteratur. Brønderslev kommune bød ind med en ide om familielæseklubber, og selv om valget faldt på andre kommuner fortsatte projektet - og med stor succes.

LEGO, leg og læring

18.08.2014

I foråret 2014 afholdte Aalborg Bibliotekerne en række LEGO-workshops på flere af vores biblioteker. Dette har påkaldt sig opmærksomhed fra biblioteker rundt omkring i landet. Vi deler her vores viden og erfaring om projektet, og håber på at inspirere andre biblioteker.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Bogbidder – Digital litteraturformidling for alle

08.08.2014

Digital formidling er et område, der for biblioteker og andre litteraturformidlere vil blive mere og mere centralt som følge af tidens forandringer. Åbne biblioteker og e-materialer ændrer på informationsbehov og -adfærd hos brugere af biblioteker, såvel som hos bibliotekspersonalet. Sideløbende vokser mængde af tilgængelige titler og materialer. Med det in mente, er digitale formidlingsværktøjer vigtigere end nogensinde før, for at kunne formidle den gode læseoplevelse og litteratur i det hele taget. Bogbidder er et digitalt formidlingsværktøj, der nærmest er som skabt til de nye tider.

Sprogfitness – leg, samarbejde og læring

08.08.2014

Solens første stråler bader Kildeparken i et blødt lys, som brydes af de hundrede år gamle bøgetræer. Ikke en vind rører sig og duggen fordamper stille fra de store græsplæner. Stiens grus knaser under fødderne som den eneste lyd og det kan være svært at forestille sig, at parken om ganske få timer er fyldt til bristepunktet med 2600 entusiastiske børn og pædagoger. Den smukke, gamle park i centrum af Aalborg danner denne solbeskinnede majdag ramme om det første Sprogfitness-arrangement – og det er en flok spændte medarbejdere fra Aalborg Bibliotekerne, der tropper op denne tidlige morgen for at pynte parken med flag, bannere og godt humør.