Del
Lær at lytte
10.04.2014

Du lytter for at forstå. Ikke for at planlægge, hvad du skal svare. Den forskel er nøglen til at blive bedre til den svære kunst at lytte.

Personalereduktion i Bibliotekarforbundet fra 2015
10.04.2014

Planerne om at indgå et administrativt samarbejde for at reducere Bibliotekarforbundets administrative omkostninger får personalemæssige konsekvenser for Bibliotekarforbundet.

Initiativtager Jens Nielsen kæmper nu videre for at sætte fokus på kulturens betydning. Foto: Jakob Boserup

KulturTanken droppet
09.04.2014

KulturTanken, der havde til formål at sætte fokus på værdien ved kunst og kultur, har opgivet at samle midler nok til at gå i drift. I stedet danner initiativtageren en forening.

Litteratursiden lancerer app
08.04.2014

Litteratursiden tilbyder nu sin brugere en app i jagten på den gode læseoplevelse.

Adfærdsdesign virker i den digitale verden
04.04.2014

Kampagnen Share With Care har skullet få flere til at vælge lovlige digitale tjenester på nettet, og det ser ud til, at et »lille puf« til at gøre det rigtige, virker.

 

Virksomhederne ved ikke, at de har brug for en bibliotekar

Bibliotekarer ved godt, hvad de kan. Men det gør mange arbejdsgivere ikke. Derfor er udfordringen for bibliotekarer selv at se, hvor deres kompetencer kan bruges og få formidlet dem til kommende arbejdsgivere.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Findes der ægte prinsesser i Hjørring?

08.04.2014

Hvad sker der, når seks børnebibliotekarer sætter sig selv i spil og beslutter at formidle eventyrbøgernes indhold for børnehavebørn gennem fortælling, leg og opgaver? Ja, i Hjørring fik både børn og bibliotekarer en oplevelse ud over det sædvanlige og de gode, gamle eventyr blev støvet af rundt om i børnehaver og på børneværelser.

Hvem tæller med?

07.04.2014

Inklusion er på alles læber i forhold til folkeskolereformen og nytænkning i daginstitutionerne, men hvad med bibliotekerne? Denne artikel er et indspark i debatten om bibliotekernes rolle i de inkluderende fællesskaber børns liv foregår i. Selvsagt mener vi på Brønderslev Bibliotek, at biblioteket spiller en afgørende rolle i fællesskabet omkring børns udvikling, trivsel og læring. Børns liv deler sig mellem institution, fritid og hjemmeliv og biblioteket er et af de steder, der berører begge flader. Skolerne og daginstitutionerne bruger os i hverdagen til besøg, låne bøger, se teater og bruge os til opgaver, emneuger osv. Familierne er en oplagt målgruppe på biblioteket, de låner spil, film, bøger og bruger teatertilbud og biblioteket som et sted at være og lege.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Betal - nu med mobil

04.04.2014

Til betaling af bøder, erstatninger og køb af print kan biblioteksbrugere i Herning og Silkeborg frem over bruge smartphone. Via et projekt støttet af Kulturstyrelsen, har bibliotekerne udviklet en service, som gør det nemmere og smartere at betale på biblioteket. Sammen med Cordura, som har programmeret software og teknologi, er løsningen nu klar til at blive lanceret på de to biblioteker. Løsningen hedder BibPay og vil rationalisere bibliotekets arbejde med betalinger, samtidig med det kan ses som et plugin til det selvbetjente åbne bibliotek. Næsten 2/3 af vores brugere er i dag i besiddelse af en smartphone. Med den i hånden kan bibliotekerne nu igen byde sig til med en service der gælder 24/7.

Preusserne kommer - GPS-skattejagt med biblioteket

26.03.2014

Denne artikel handler om geocaching med Koldingbibliotekerne som facilitator, eventmager, vært og formidler i byrummet. Vi har fået god feedback på bibliotekets brug af geocaching.