Del
Bliv skarp på puljeansøgninger
24.04.2014

Kulturstyrelsen inviterer til to workshops i at skrive en god ansøgning til bibliotekernes udviklingspulje for folke- og skolebiblioteker.

E-bogsaftale forventes i hus før sommerferien
24.04.2014

Forhandlinger mellem forlag og biblioteker om udlån af e-bøger er i fuld gang, og både forlag og biblioteker arbejder for, at en samlet tjeneste indeholder flere udlånsmodeller, så alle forlag kommer med.

Foto: Jakob Boserup

Positiv opmærksomhed og nye brugergrupper
22.04.2014

At blive modelkommune i Danmark Læser giver goodwill hos lokalpolitikerne, et løft til hele biblioteket og ikke mindst muligheden for at få kontakt med de brugergrupper, man ikke kender godt nok. Hillerød Bibliotekernes stadsbibliotekar Sys Sigurd fortæller.

Lær at lytte
10.04.2014

Du lytter for at forstå. Ikke for at planlægge, hvad du skal svare. Den forskel er nøglen til at blive bedre til den svære kunst at lytte.

Personalereduktion i Bibliotekarforbundet fra 2015
10.04.2014

Planerne om at indgå et administrativt samarbejde for at reducere Bibliotekarforbundets administrative omkostninger får personalemæssige konsekvenser for Bibliotekarforbundet.

KulturTanken droppet
09.04.2014

KulturTanken, der havde til formål at sætte fokus på værdien ved kunst og kultur, har opgivet at samle midler nok til at gå i drift. I stedet danner initiativtageren en forening.

 

Ved du, hvad brugerne vil have? - eller tror du bare, at du ved det

»Zombiepersonas« duer ikke. Bibliotekarerne skal spørge deres brugere direkte og bruge svarene. I værste fald kan mangel på viden om brugernes behov overflødiggøre biblioteket, siger forsker på IVA, Elke Greifeneder.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Om ytringsfrihed, handicap og menneskerettigheder

22.04.2014

Tak til dette forum, som – bl.a.- er et væsentligt bidrag til ytringsfriheden. En flot idé, en mellemting mellem et trykt og et internet-magasin. Jeg har uden held forsøgt at give idéen videre til Amnesty International, da jeg ikke kunne få optaget et indlæg om handicappedes menneskerettigheder hos den forening, som hævder at forsvare alle menneskerettigheder, herunder ytringsfriheden. En af flere begrundelser for afslag var, at foreningens blad ligger fremme på landets biblioteker! Det fandt jeg ganske enkelt tragikomisk. Som gammel bibliotekar med en fortid på læsesalen i KKB husker jeg, at vi lagde stor vægt på, at alle synspunkter var repræsenteret i valget af tidsskrifter – også de mere provokerende.

UNG-TIL-UNG FORMIDLING - inspiration til samarbejde med små, kreative aktører, der giver liv på biblioteket!

22.04.2014

Da Biblioteket Frederiksberg og Københavns Hovedbibliotek slog kræfterne sammen med Hygge Factory i foråret 2012, var det med det erklærede formål at ”udvikle en model, hvor unge formidler kunst og kultur skabt af unge til andre unge”. Vi ville udfordre unge til at eksperimentere med en af bibliotekets kerneydelser: Formidling. Resultatet kan ses i inspirationsbogen ”Ung-til-ung Formidling” - inspiration til samarbejde med små, kreative aktører, der giver liv på biblioteket!”.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Findes der ægte prinsesser i Hjørring?

08.04.2014

Hvad sker der, når seks børnebibliotekarer sætter sig selv i spil og beslutter at formidle eventyrbøgernes indhold for børnehavebørn gennem fortælling, leg og opgaver? Ja, i Hjørring fik både børn og bibliotekarer en oplevelse ud over det sædvanlige og de gode, gamle eventyr blev støvet af rundt om i børnehaver og på børneværelser.

Hvem tæller med?

07.04.2014

Inklusion er på alles læber i forhold til folkeskolereformen og nytænkning i daginstitutionerne, men hvad med bibliotekerne? Denne artikel er et indspark i debatten om bibliotekernes rolle i de inkluderende fællesskaber børns liv foregår i. Selvsagt mener vi på Brønderslev Bibliotek, at biblioteket spiller en afgørende rolle i fællesskabet omkring børns udvikling, trivsel og læring. Børns liv deler sig mellem institution, fritid og hjemmeliv og biblioteket er et af de steder, der berører begge flader. Skolerne og daginstitutionerne bruger os i hverdagen til besøg, låne bøger, se teater og bruge os til opgaver, emneuger osv. Familierne er en oplagt målgruppe på biblioteket, de låner spil, film, bøger og bruger teatertilbud og biblioteket som et sted at være og lege.