Del
De norske unge bruger ikke biblioteket
19.11.2014

En norsk undersøgelse viser, at de unge ikke tænker på biblioteket eller bibliotekaren, når de skal have hjælp til at løse skoleopgaverne.

Bogkort som genvej til boghandlernes hylder
19.11.2014

Selvudgivere og små forlag har svært ved at få placeret deres bøger på boghandlernes hylder. De sælger ganske enkelt ikke nok til at kunne konkurrere om hyldepladsen. Ny model med bogkort kan give de smalle titler en fysisk placering i boghandlerne. Og måske en dag også i bibliotekerne.

Der er flere ansøgere, der har projekter omkring »Biblioteksbetjening af børn« blandt dette års ansøgere til udviklingspuljen. Folkeskolereformen har været med til at sætte fokus på dette område. Arkivfoto: Jakob Boserup

90 ansøgere til udviklingspuljen
17.11.2014

90 ansøgere har lagt billet ind på en del af de knap 20 millioner kroner, som er afsat til Kulturstyrelsens udviklingspulje for folke- og skolebiblioteker.

Sociale medier som arbejdsredskab
12.11.2014

Flere og flere bibliotekarer bruger de sociale medier i deres arbejde. I en ny undersøgelse forudser de adspurgte bibliotekarer, at både bibliotekets samlinger og deres services i fremtiden vil blive en mere integreret del af eksterne sites som de sociale medier.

Foto: Carsten Olsen


Hr. og fru Danmark skal opdage værdien i tegneserier
12.11.2014

Blågårdens Bibliotek var sammen med blandt andet Dansk Tegneserieråd og Copenhagen Comics på BogForum for at vise, at tegneserier er meget mere end let underholdning på drengeværelset.

Debat om biblioteker på BogForum
11.11.2014

Bibliotekerne fik et skud for boven af Forfatterforeningens formand, Jakob Vedelsby, der bad bibliotekerne have større forståelse for forlagene i forhandlingerne om udlån af e-bøger.

Bibliotekarforbundets nuværende næstformand Tine Jørgensen og formand Søren Kløjgaard ønsker begge at være forbundets formand i 2015 og 2016. Foto: Jakob Boserup

15 kandidater til hovedbestyrelsen – og 2 formandskandidater
27.10.2014

Bibliotekarforbundets generalforsamling den 25. oktober var sidste chance for at melde sit kandidatur til Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse.

 

Det, du skal vide om dit cv

Når en arbejdsgiver får 200 ansøgninger til et enkelt job, er det ofte cv’et, der bliver kigget på først. Dermed afgør det, om din ansøgning overhovedet bliver læst. Vi har spurgt tre arbejdsgivere, hvordan du laver det bedste cv.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Det professionelle biblioteksværtskab ved Aalborg Bibliotekerne

27.10.2014

I Perspektiv nummer 8, 2014 kunne vi læse om tiltagene på Tårnby Bibliotek, hvor de arbejder med bl.a. opsøgende betjening, stående frontpersonale m.v. I det følgende kan I få et indblik, i hvordan vi i Aalborg Bibliotekerne I snart fire år har arbejdet målrettet med værtskab i form af bl.a. uniformering, floorwalking, målrettet uopfordret formidling, briefing og debriefing af vagthold, standard ved indmeldelser, en generel service standard samt Mystery shopping som målemetode på både det individuelle og organisatoriske niveau. Det vigtigste er dog den kontinuerlige italesættelse af de daglige dilemmaer, der sikrer det fortsatte fokus på det gode værtskab hver eneste dag og i betjeningen af hver eneste gæst. Det professionelle biblioteksværtskab er både personlig adfærd og faglighed.

Dyt, dyt ska’ vi byt’? - Erfaringer fra jobrokade

21.10.2014

Når flere veletablerede afdelinger skal sammenlægges, kan det godt gå hen og blive en kaotisk oplevelse. I 2016 skal University College Lillebælts uddannelser i Odense samles i et fælles campusbibliotek. Det får betydning for arbejdsgangene på biblioteket samt for personalet, der nu skal indgå i en helt ny hverdag med flere kollegaer og nye arbejdsopgaver. For at imødekomme disse strukturændringer og give bibliotekspersonalet en bedre forståelse af hinanden inden sammenlægningen, blev det besluttet at sende personalet i jobrotation mellem de nuværende afdelinger. Dette skal ses som et led i at tage ’de værste problematikker’ i opløbet, samt give mulighed for at skabe nye ideer til udformningen af det nye campusbibliotek. Den første jobrokade fandt sted i maj 2014.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Reportage fra en (indskudt) hverdag på biblioteket

01.10.2014

Man forventer ikke at blive mødt af stavefejl på et bibliotek, men fra september til december 2014 vil det netop være tilfældet på Frederiksberg Hovedbibliotek. Her har billedkunstner Gudrun Hasle skabt installationen Indskut Værdag særligt til biblioteksrummet. Her er nogle af kategoriseringskiltene med emneord blevet skiftet ud med Gudrun Hasles sætninger, så i stedet for f.eks. biografi eller samfundsforhold står der nu ”jeg smilger når jeg er navøs” og ”jeg skal være klåv”.Udstillingen med de mange stavefejl skulle gerne være med til at bryde ind i lånernes vante brug af biblioteket og give dem en oplevelse af, hvor svært det egentlig er at læse som ordblind.

Machine learning og metadataskabelse

01.10.2014

Perspektiverne i machine learning på det bibliografiske område rækker langt ud over en evt. rationaliseringsgevinst. De foreløbige resultater af et projekt på DBC tyder på, at samspillet mellem mennesker og maskiner kan give mere præcise, uddybende og konsistente metadata.