Del
Ny undersøgelse viser, at forskere er mere positive over for Open Access
28.07.2014

70 procent af forskerne i en undersøgelse foretaget af forlaget Taylor & Francis Group er uenige i påstanden om, at der ikke er fordele ved Open Access. Men mange ser stadig hindringer for selv at publicere deres forskning som Open Access.

Fem spor for fremtidens biblioteker
11.07.2014

Et halvt års intensivt samarbejde mellem bibliotekarer, antropologer og designere i Projekt Folkets Bibliotek er nu endt med en rapport og fem udviklingsspor til bibliotekerne.

Pop-up biblioteket i Odense
11.07.2014

Odense Centralbibliotek har skabt et pop-up bibliotek i bymidten for at skabe liv og kulturelle aktiviteter i juli og august.

Lær om børn, sprog og litteratur
10.07.2014

Vejle og Odense Centralbibliotek afholder kurser for biblioteksmedarbejdere, der arbejder med opsøgende biblioteksbetjening og sprogstimulering af små børn.

 

Skolereformen kalder på bibliotekarer

Tillykke. Der er i høj grad brug for bibliotekarernes kompetencer i den nye folkeskolereform.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Popup Biblioteket - biblioteket er poppet op i Odense C

26.07.2014

I Odense er den store trafikåre gennem byen, Thomas B Thriges gade netop blevet lukket og lige dér overfor den store røde infoboks, som er stillet op i forbindelse med TBT lukningen, er biblioteket poppet op. Lørdag d. 5. juli fik Odense et sommer popup bibliotek, som har åbent i det store og hele samtidig med butikkerne – i hele juli og august måned. Popup Biblioteket er tænkt som et afslappet sted - det er indrettet med meget få midler i en urban stil med møbler lavet af paller, samt de forhåndenværende møbler. Der er planlagt en masse aktiviteter i Popup Biblioteket henover sommeren - grafisk værksted, værksted for børn, jazztrio, negleworkshop med litterære negle mm. Der er ca 100 besøgende om dagen i popup biblioteket og alle har taget meget positivt imod projektet.

Nyt format for materialevurderinger

03.07.2014

Efter dialog med bibliotekerne introducerer DBC nu et nyt format for materialevurderinger (lektørudtalelser). Det sker for at imødekomme den udvikling, der sker på bibliotekerne, hvor der er større fokus på formidling, og hvor færre bibliotekarer deltager i materialevalget. Det nye er især, at vi målretter materialevurderingerne til to forskellige brugssituationer. Materialevurderingerne skal fortsat være en hjælp for den bibliotekar, der er med til at vælge, hvilke materialer biblioteket skal anskaffe, men skal også kunne bruges aktivt i formidlingen over for slutbrugeren.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Hvad har folkebiblioteket med en svømmehal at gøre? Og hvorfor er der højtlæsning nede hos den lokale fysioterapeut?

02.07.2014

Sundhed er ikke længere noget, der udelukkende knytter sig til madpyramider og fitnessmaskiner – I dag er sundhed et bredt begreb, der sætter fokus på det hele menneske i både et fysisk, mentalt, socialt, kulturelt og eksistentielt perspektiv. Og det skal biblioteket da selvfølgelig bidrage til!

Levende læring - udvikling af biblioteksfaglige digitale læringsobjekter

01.07.2014

I undervisningssektoren bliver der i højere og højere grad anvendt digitale læremidler, og det er vigtigt at bibliotekerne holder trit med den udvikling. Bibliotekerne skal, som en relevant og naturlig samarbejdspartner for uddannelserne, kunne udvikle og levere digitale læringsobjekter, der kan facilitere de studerendes tilegnelse af informationskompetence. DEFF-projektet Levende læring udspringer af et ønske om at samle kræfterne og gøre det muligt at dele og redigere de læringsobjekter, som både DEFF og enkelte biblioteker lægger ressourcer i at skabe. Projektet er mundet ud i en platform, der kan supportere det ønske: www.learninglib.dk.